Beschrijving

Riant wonen in hartje Overasselt? Dan moet u zeker komen kijken naar deze bijzondere, volledig gemoderniseerde, woning met “authentieke” details.
Niet alleen bijzonder om in te wonen, maar gezien de “gemengde bestemming” en de grootte van dit pand, is de combinatie van wonen/werken/ /winkel makkelijk te realiseren. 
De cijfers liegen er niet om: de inhoud van de woning is 1040m³, een woonoppervlak van maar liefst 238m² en een groot perceel van 912 m²!
Dit voormalig woon-winkelpand heeft diverse stijlelementen van het oorspronkelijke bouwjaar 1907, waaronder een prachtige tegelvloer met houten omlijsting, paneeldeuren, glas-in-loodramen en hoge plafonds. Tevens zijn diverse onderdelen van de oorspronkelijke winkelinventaris hergebruikt als lambrisering van de woonkamer.
De lichte woonkamer (55m²) is gelegen aan de voorzijde en beschikt over een rookkanaal en geeft toegang tot de “opkamer” (10m²), een ideale speel- of werkkamer.
De royale leefkeuken met erker en tuinkamer is in 2018 volledig gemoderniseerd, Inclusief vervanging van leidingwerk, elektriciteit en afvoeren. De hoekkeuken beschikt over een 6-pits gasfornuis, afzuigkap, heteluchtoven (M-system), koelkast, vaatwasser, vriezer en een kokend water kraan (Grohe). De leefkeuken loopt over naar de tuinkamer met een extra werkkamer of slaapkamer. De leefkeuken en de tuinkamer zijn samen 49m² groot. De tuinkamer is voorzien van openslaande tuindeuren naar het terras/tuin.
De werkkamer (13m²) aan de achterzijde heeft ook openslaande deuren, welke ook zeer goed bruikbaar is als slaapkamer. Voor mensen die een slaapkamer op de begane grond willen hebben met aansluitend een badkamer met toilet.
Vloerverwarming is beneden aanwezig in de leefkeuken, tuinkamer en werkkamer met badkamer. In de tussenruimte bevinden zich de witgoedaansluitingen met extra bergruimte. Vanuit deze ruimte is toegang tot de werkplaats/garage (31m²). Een ideale ruimte voor de hobbyist/klusser, maar natuurlijk ook geschikt voor de stalling van een auto, rijwielen en motor.
Vanuit de centrale royale entree/hal (10m²) is er ook toegang tot een “ouderwetse” kelder (9m²) en het nieuw gerealiseerde toilet (2018).

De bovenverdieping is, na de plaatsing van het nieuwe mansarde dak (2016), in 2017 volledig geïsoleerd en vernieuwd. Hierbij is ook het leidingwerk en elektriciteit meegenomen.  Er zijn  4 royale slaapkamers (resp. 10,5m², 12m², 12m² en 14m²) en  een badkamer (10m²). De badkamer heeft een dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad,een vrijdragend toilet en tevens vloerverwarming. De royale overloop heeft inbouwkasten. 
De achtertuin (ca. 16mx30m) is gelegen op het noordoosten. Gezien de grootte van deze tuin is er altijd ergens een zon- of schaduwrijke plek te vinden. Het tuinhuis is geplaatst in 2021. Veel privacy en vele mogelijkheden voor mensen met “groene vingers”, maar door het grote grasveld ook een erg onderhoudsvriendelijke tuin.
Al met al een woning die u zeker van binnen en buiten gezien moet hebben.

Bijzonderheden

BIJZONDERHEDEN;
Woning uit 1907 met authentieke details
Woning gemoderniseerd vanaf 2016
Dak woonhuis vervangen en geïsoleerd in 2016
Platdak vervangen in 2019
Voormalig woon-winkelpand met “gemengde bestemming” wonen/werken/winkelbestemming).
Grote leefkeuken met aangrenzende tuinkamer (2018)
Werk-/Slaapkamer met badkamer op de begane grond, ook geschikt voor mantelzorg

4 royale slaapkamers op de eerste verdieping
Eerste verdieping en badkamer volledig vernieuwd (2017)
3 wc’s en 2 badkamers
cv-combiketel Nefit uit 2016 met 3 afzonderlijke thermostaten (en mogelijkheid voor warmtepomp)
cv-leidingen, waterleidingen, gasleidingen, elektriciteit en afvoer grotendeels vernieuwd (m.u.v. woonkamer en slaapkamer achter)
Het gehele huis is voorzien van dubbelglas en glas-en-lood met voorzetramen
Grote achtertuin ca. 16mx30m met veel privacy en zon- en schaduwrijke plekken
Watergrondpomp voor bewatering achtertuin
Diverse gebruiksmogelijkheden o.a. kantoor- praktijkruimte, winkel in combinatie met wonen
Parkeergelegenheid naast en voor de woning
Bouwkundig rapport aanwezig

Kenmerken