Beschrijving

Op één van de groenste plekjes van Overasselt, midden tussen de landerijen, nabij de Maasdijk, staat deze woonboerderij met schuur/bijgebouwen op een groot kavel van maar liefst 20.730m² te koop (meer grond bij te kopen resp. 10.610m² en 18.510m²).
Een superlocatie waar rust, ruimte, natuur en dagelijks wisselende vergezichten u elke dag opnieuw zullen verrassen. Uitermate geschikt voor paardenliefhebbers, het houden van hobbymatig (klein)vee, het creëren van een voedselbos of gewoon lekker wonen .
De woonboerderij uit 1968 is een ruime woning met veel (gebruiks)mogelijkheden.
De woonkamer (46m²) heeft een keramische tegelvloer, een balkenplafond, een houtkachel/openhaard en loopt over in de open zitkeuken (14m²). Een royale verblijfsruimte van in totaal 60 m²!
De ochtendzon komt al vroeg in de keuken. Een heerlijke plek om de dag te beginnen.
De keuken is functioneel en goed onderhouden.
Op de begane grond bevindt zich een riante slaapkamer (20m²). Mocht u deze ruimte anders willen benutten dan zou u op deze plek een fantastische eetkeuken kunnen maken door van de huidige slaapkamer en bijkeuken één geheel te maken. Door plaatsing van openslaande tuindeuren betrekt u de tuin/weilanden op eenvoudige wijze bij de eetkeuken. Echter alles gelijkvloers is dus ook een optie om hier lang te kunnen blijven wonen door in de wasruimte een (extra)badkamer te maken.
De huidige bijkeuken wordt voornamelijk gebruikt als voordeur want op een dorp kom je achterom . Vanuit de hal zijn de toiletruimte, de wasruimte en de “ouderwetse kelder” te bereiken.
Op de eerste verdieping een 4-tal slaapkamers respectievelijk 12m², 12,5 m², 15,5m² en 16 m².
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een terras met zicht over de weilanden. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de rust en vogels. Voor mensen met “groene vingers”.. de moestuin ligt achter het terras en geeft voldoende mogelijkheden voor het zelf verbouwen van groenten uit eigen tuin denk hierbij aan o.a. diverse koolsoorten, aardbeien, selderij, prei, tomaten etc etc op. Hartstikke vers en puur natuur!!

Uiteraard ontbreekt de vrijstaande schuur met hooizolder en paardenboxen niet.
Voor de schuur is er voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein
De uiterwaarden van de Maas zijn op enkele minuten loopafstand van de woning.
Een heerlijke plek om even uit te waaien en te genieten van de mooie natuur om u heen.

Voor de paardenliefhebbers is het interessant om te weten dan tegenover de woning een rijhal aanwezig is van de Rijvereniging Sint Walrick voor meer info zie:
http://www.sintwalrick.nl/website/

Daarnaast zijn er nog 2 percelen grond extra te koop:
Perceel: Overasselt F 204 groot 10.610 m²
        Overasselt F 167 groot 18.610 m²

BIJZONDERHEDEN:

Locatie, locatie, locatie 
Woonboerderij gelegen tussen de weilanden nabij de Maasbandijk.
Zonnige keuken, ruime woonkamer met houtkachel/openhaard, balkenplafond en tegelvloer en een “ouderwetse” kelder.
Slaapkamer op begane grond met mogelijkheid tot het maken van een extra badkamer.
5 slaapkamers meer mogelijk
Bijkeuken en wasruimte.
Schuur met hooizolder.
Huiskavel 20.730 m²; extra grond bij te kopen.
Veel privacy.
Nabij uiterwaarden aan de Maas en Overasseltse vennengebied op 4 km
Op- afritten A73 op ca. 10 autominuten.
Nijmegen/ziekenhuizen/universiteit op ca . 10 km ; 30 minuten fietsafstand !


Ligging:
Overasselt is een van de vier kerkdorpen van de Gemeente Heumen. Prachtig gelegen aan de rivier De Maas met haar uitgestrekte uiterwaarden met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Tot aan 1980 was Overasselt een zelfstandige gemeente die bestond uit de kernen Overasselt en Nederasselt. De ligging van Overasselt is uniek. Het dorp ligt tussen de rivier de Maas en de Overasseltse en Hatertse vennen. Vele wandel- en fietsmogelijkheden en andere vormen van recreatie zijn daardoor mogelijk en dit alles op slechts 15 (auto)minuten afstand van Nijmegen en ca. 5 (auto)minuten afstand van de snelweg A73.
In Overasselt is het prettig wonen, werken en recreëren. Het dorp telt ca. 2650 inwoners
en heeft een actief verenigingsleven. 
Daarnaast biedt Overasselt u alles wat u nodig heeft en belangrijk vindt zoals o.a. een basisschool, bibliotheek, openbaar vervoer, dokter, tandarts, supermarkt, bakker, tankstation, sporthal/sportvelden en een verenigingsgebouw. Tevens beschikt Overasselt over uitstekende ambachtelijke bedrijven die kwalitatief werk afleveren.
U hoeft, tenzij u elders werkt, het dorp Overasselt niet uit.

Kenmerken